Covid19-monitor

Covid19-monitor

amsterdam&partners volgt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus op de voet en staat in nauw contact met alle betrokken instanties. amsterdam&partners geeft maandelijks een publicatie uit waar wij aan de hand van een aantal kernindicatoren een zo actueel mogelijk beeld van het effect van de coronacrisis op het gedrag van bezoekers binnen de Metropoolregio Amsterdam. Denk daarbij aan het oriëntatie- en boekgedrag en het reis- en bezoekgedrag. Dit doen we in samenwerking met vele organisaties en instellingen, waaronder NBTC, de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek van de gemeente Amsterdam, Schiphol Group en Visitor Data. Helaas zijn (nog) niet voor alle relevante indicatoren recente gegevens beschikbaar zowel voor Amsterdam als de Metropoolregio, of zijn data nog niet volledig geschikt om naar buiten te brengen. Hier werken wij in de tussentijd hard aan met al onze partners. 

De volgende versies van de monitor zijn tot nu toe verschenen:

Actueel inzicht impact Covid19-virus september 2020

Actueel inzicht impact Covid19-virus augustus 2020

Actueel inzicht impact Covid19-virus Juli 2020

Actueel inzicht impact Covid19-virus Juni 2020

Actueel inzicht impact Covid19-virus Mei 2020

Actueel inzicht impact Covid19-virus April 2020

Actueel inzicht impact Covid19-virus Maart 2020

De Dienst Onderzoek, Informatie & Statistiek van de gemeente Amsterdam brengt ook een maandelijkse monitor uit. Hierbij brengen zij de actuele ontwikkelingen van de Amsterdamse economie en de arbeidsmarkt in kaart.
Er wordt gekeken naar Amsterdamse cijfers over de havenoverslag, hotelovernachtingen en de arbeidsmarkt maar ook naar landelijke en macro-economische ontwikkelingen, zoals het consumentenvertrouwen en de wereldhandel.

De volgende versies van deze monitor zijn tot nu toe verschenen:

Factsheet economie augustus en september

Factsheet economie juli en augustus

Factsheet economie mei en juni

Factsheet economie april en mei

Factsheet economie maart en april